Over ons

Vzw Zwerfkatten Rijkevorsel/Hoogstraten

Bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten om enerzijds de zwervers binnen de gemeente Rijkevorsel te vangen , steriel te maken en terug uit te zetten. Anderzijds zijn we een kattenasiel dat kittens en tamme volwassen katten uit omstreken opvangt en later ter adoptie stelt.
We werken binnen het asiel met opvanggezinnen. Hier worden de katten gesocialiseerd binnen een gezin dat gedurende de periode voor hen zorgt. Al onze katten worden wettelijk in orde gezet en krijgen daarbovenop nog een test aids/leucose.

Voorwoord van de voorzitter Svea Plees

In 2016 verscheen er in het ‘Rijkevorsels maandblad’ een oproep naar  vrijwilligers om zwerfkatten te gaan vangen, naar de dierenarts te brengen en opnieuw los te laten. Ivo (de partner en medebestuurslid) zei ‘ neem een hobby, ga katten vangen! ‘ .
Daar heeft hij al lang spijt van denk ik! :-). Ondertussen is het een zeer uit te hand gelopen hobby!

Dus nam ik contact op met de gemeente en werd ik ingeschreven. We waren met 3 maar al spoedig stond ik er alleen voor. Mits opgeven niet in mijn woordenboek staat was ik voor en na mijn werk nog wel even zoet met katten op te halen en weg te brengen. In de zomer werd het lastiger. De kittens werden geboren ! Waar moest ik ermee naartoe?
Onder geen enkele voorwaarden gingen ze terug op straat dus moest ik ze onderbrengen in andere asielen. Dat was echt de hel want nu hing ik dus af van de plaatsen die vrij waren. Overal reed ik naar toe. Omdat ik dit niet wilde blijven doen ben ik dan uiteindelijk zelf met een asiel en vzw opgestart.
Op deze manier konden we de kittens tenminste zelf helpen.

Deze site is mede mogelijke gemaakt door Alfie den Balfie